7 Mart 2016 Pazartesi

Nilüfer Rotaract Kulübü ROFİFE için ‘KAYIT’ dedi



Trafik seçim ya da şans değil, KURALdır…

Nilüfer Rotaract Kulübü, 8. ROFİFE (Rotary Kısa Film Festivali) yarışmasına ‘trafik’ temalı kısa filmleri ile katıldı. Kulüp üyelerinin senaryodan oyunculuğuna kadar pek çok aşamasında kolları sıvadığı kısa filmde, ‘Trafik bilincini erken yaşta aşılamak ailelerin temel görevidir’ vurgusu yapıldı. Yaklaşık 2 aylık çalışmanın neticesinde ortaya çıkan kısa filmde, Dünyada her yıl ortalama 1.25 milyon kişinin trafik kazalarında hayatlarını kaybettiği bilgisi de verildi…
Nilüfer Rotaract Kulübü’nün sinema dünyasının bir ucundan tutup, ROFİFE için ‘KAYIT’ deme hikayesini Nilüfer Rotaract Kulübü 2015-2016 Dönemi Başkanı Özge Öztürk’ten dinledik…
Özge Öztürk, “Sanat denince akla birçok farklı alan gelse de sinema aslında hayatımızın içinde. Bu güne kadar sinema sadece izleyici olarak yer aldığımız bir kısımdı. ROFİFE sayesinde Nilüfer Rotaract Ailesi olarak büyük bir azimle biz de mesajımızı, çekeceğimiz kısa filmle dünyaya duyurmak istedik. Kamera önünde olmak eşsiz bir deneyim ve bu deneyimi çok sevdiğiniz dostlarınızla beraber yaşamak; gerek stres gerek başarma duygusu… kısacası her anını yine dostlarınızla paylaşmak paha biçilemez. Dönem temamıza uygun bir şekilde trafikten yola çıkarak senaryomuzu yazıp kolektif bir şekilde rol dağılımını yaptık. Bu süreç aslında tam bir inanç öyküsüydü. İnanmak ve beraberlik... İlerde keyifle hatırlayacağımız bir anımız daha oldu. Bu dönemde bir kez daha anladım ki bu güzel ailenin başkanlığını yürüttüğüm için gerçekten şanslıyım.  Dönemin ilk toplantılarından birinde her şey bir hayalle başlamıştı. ‘Olur mu?’ derken, bir baktık ki ‘Oldu…’ Şimdi heyecanla hepimiz bu yılki ROFİFE kazananlarının açıklanacağı tarih için gün sayıyoruz. Bu vesile ile her daim yanımızda olup desteklerini esirgemeyen tüm bölge görevlileri ve kulübümün değerli üyelerine çok teşekkür ederim. Güzel haberlerimizi paylaşacağımız nice Rotavizyon sayılarında görüşmek dileğiyle...



Oyuncular ne diyor?
Nilüfer Rotaract Ailesinin bir ferdi olan Batuhan Dağkıran, kısa film heyecanını ve çekim aşamalarını şu sözlerle anlattı. “İlk bu projeyi duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Proje bir farkındalık yaratabilme ve bunu eyleme geçirebilme fırsatı sunuyordu. Gözlerimi kapatıp düşündüğümde ilk gelen görüntü, hep beraber oturmuş senaryo oluşturmaya çalışıyorduk. Hepimiz temiz yüreklilikle ve önyargısız birbirimizi dinleyerek, fikirlerimizi konuşuyorduk. İçten ve temiz düşüncelerimizi kağıda döküp, bir metin çıkarabilmiştik en nihayetinde. Çekim zamanı hepimiz seferber olmuştuk. Çekim zamanı hepimiz sus pus olup, sahneyi arkadaşlara devredip, görev sıramızı bekliyorduk. Tüm gayretlerimiz sonunda bir kısa film çekebilmiştik. Kısa film sayesinde kısa da olsa çocukluğumuza geri dönmüştük. Çarpışan araba sahnesinden çok keyif aldım. Benim için çok güzel bir anı oldu.”






Nilüfer RAC, kısa film projesinin, kameraman, montaj, kamera ve ekipman kısmında CH Prodüksiyon şirketinden destek aldı. Peki nedir bu CH Prodüksiyon? Nasıl projelere imza atmıştır? Başarısının sırrı nedir ki Nilüfer Rotaract Kulübü’ne böyle bir destekte bulunmuştur?


BURSA'DA SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜSÜ BİR ŞİRKET: CH PRODÜKSİYON

İşleri güçleri hep film!

Merkezi Bursa'da.
İstanbul ofisi aracılığıyla ulusal işlere de imza atıyorlar.
Klipler, geniş alanların ve istediğiniz her tesisin havadan görüntülenmesi, firma tanıtım filmleri, endüstriyel fotoğrafçılık, WEB TV kurulumu ve ihtiyaç duyarsanız çözüm ortakları aracılığıyla danışmanlık gibi hizmetler sunuyorlar.
Sürekli araştırma ve geliştirmeyle uğraşıyorlar.
Asıl İşleri görüntü... Emin olun en kalitelisi...
Yenilikçi ve farklı faklı fikirlerle zenginleştirilmiş görüntü içeriği üretimiyle şu anda sektörün Bursa'daki öncüsü durumunda...
CH Prodüksiyon'dan bahsediyoruz. Nilüfer Rotaract Kulübü'nün Trafik Hayattır konulu kısa filminin çekimini yapan işinin ustası ekip bu.



BÜYÜK İŞLER İÇİN BÜYÜK DÜŞÜNMEK...
Şu referanslara bakın:
Sabancı Holding, Versace, Chassis Brakes, Valeo, Nurel Medikal, Medical Park, Işıklar Askeri Hava Lisesi, Uludağ Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, başta Büyükşehir, Nilüfer, Yıldırım ve Osmangazi olmak üzere neredeyse her belediye, Yıldız Holding, AK Parti, CHP ve MHP gibi siyasi partiler, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi, Pierre Cardin ve daha nicesi...
CH Prodüksiyon, genç beyinlerin gücüyle yola çıkan, günün teknolojik imkânlarının tüm sınırlarını zorlayan ve her biri kendine özgü tarzıyla dikkat çeken profesyonellerden kurulu deneyimli bir ekip.
Bugüne kadar ortaya çıkardıkları ürünlere baktığınızda, "Farklı olanı bulma, kendine özgü bir tarz üretme" iddiasını çoktan gerçekleştirdiklerini görüyorsunuz.
6 yıla yaklaşan geçmişiyle CH Prodüksiyon; bugün müşterilerine 4K formatında çekim ve montaj kalitesini, 2D ve 3D filmlerle birlikte sunabilen nadir şirketler arasında.




KİM BUNLAR?
6 kişi çalışıyor. Kurucu ve Genel Koordinatör Hasan Akbaş. Ekibi sürükleyen o. Sedat Çetin Görüntü Yönetmeni. Daha titiz ve detay meraklısı bir adam göremezsiniz. Rıza Ertekin senaryo metinleriyle ilgileniyor ve fotoğraf işini kotarıyor. 27 yıllık gazeteci aynı zamanda. Bülent Zeynel Yalçın havadan görüntüleme işinin Bursa'daki duayeni. Drone'ları o kullanıyor. Bildiğiniz asker. Ali Cem Buzkan da tam bir görev adamı. Kurgunun yükü çoğunlukla onda. Ve Selma Töremez... Akşama kadar çay kahve içip sonra birden sabaha kadar çalışmaya karar veren bu adamların arkasını topluyor.

NEYMİŞ BU CH?
Prodüksiyon bilgisi ya da kamerayla haşır neşir olanlar daha iyi bilir ancak "CH" teknik olarak görüntünün ses kanalını ifade eder. Şirketin kurucusu ve Genel Koordinatörü Hasan Akbaş da, söze buradan başlıyor zaten:
"Sektörde farklı bir sese ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz için firmanın adını CH koyup yola çıktık. Yanımızda daha çok, sesimize ses verenler oldu. Şirketteki herkes işini tutkuyla yapıyor. Başka türlüsü mümkün değil zaten. Araştırma, geliştirme, yeni bakışlar, yeni projeler... Teknolojinin yakından takip edilmesi, teknik ve teorik donanımların sürekli yenilenmesi şart. Büyük paralar harcıyoruz değiyor. Bir müşterimizin, hayal ettiği, istediği filmi ekrana yansıttığınızda yüzüne yayılan gülümsemenin değeri yok. Prodüksiyonun olduğu her alanda yer alıp memnuniyete erişmek ve yararlı olmak keyif verici."
CH ekibi bu uğraşın içinde en çok bilginin gücüne inanmış. Akbaş'ın dikkat çektiği en önemli yön de bu:
"Bilginin gücüyle azmimizi birleştirdik ve önümüze büyük hedefler koyduk. Hedefsiz gemiye hiç bir rüzgârın yardım etmiyor. Öngörülü kişiler ve vizyoner kurumlar yelkenlerimizi şişirdi diyebilirim. Biz de bize inananları mahcup etmedik. Hala heyecanlıyız. Öyle olmamız gerek zaten. Çünkü yapılırken heyecan duyulmayan işleri tamamlayamazsınız bile... Her işimizin başarı limitini biz belirledik. Sabahlara kadar bilgisayarların başında sabahladık ama o limiti hep geçmeyi başardık. Onlarca projeye rağmen rahatlıkla söyleyebilirim ki önce para değil prestij kazanmaya çalıştık. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz; itibarı kazanmak, para kazanmaktan çok daha değerli. Şimdi rahatça, 'Unutmayın, delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir. Farkı ve kalite için bize gelin' diye biliyoruz."
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder